Live event – Tavlorna på NOA Gallery

Nov 9, 2021

Nu är det dags för premiär.

Det är dags för ett live event med NOA Gallery och konstnären Marie Plosjö.

Få en exklusiv inblick i konstnärens studio, få reda på tankar och bakgrunden till hennes verk, ställ dina frågor direkt till Marie Plosjö – och klicka hem hennes konst till dig.

– Otroligt spännande och härligt att kunna träffa kunder och andra konstintresserade, säger Marie.

Nu har du chansen att vara med på en interaktiv liveshopping hemma hos konstnären och tv-profilen Marie Plosjö. Det hela filmas live torsdag 11 november kl 17 och då finns möjligheten att ta del av erbjudanden som endast gäller under själva sändningen.

Och det är konstnären – Marie Plosjö – själv som visar upp sina alster och kan svara på tittarnas frågor.
– Allt är mycket interaktivt och tittarna kan ställa frågor som Marie kommer att kunna svara på live. När tittaren sedan är redo att köpa är det bara att klicka på en inbäddad länk och checka ut, säger Pär Carlsson, senior advisor på Bonnier Brand News Studio.

Man vad är det då för verk som Marie Plosjö kommer att visa upp?
Här är vad tittarna kan fynda – direkt under eventet:

Don´t fuck with me

Tavlan är 150×100 centimeter och är ett mixed media orginal. 

– Mixed media orginal är kanske svårt att förstå. Det finns alltså ett original av tavlan, men denna har jag scannat in och sedan tryckt på canvasduk. Därefter har jag målat jag på motivet, och jag målar då ganska mycket. Man kan se penseldrag och det är pålagt 24 karats guld, så tavlan är verkligen unik, berättar Marie. 

Denna krafttavla, som också finns med en rosa bakgrund med annat citat och då heter ”Sometimes I feel”, har ett budskap som riktar sig till alla.

– Budskapet är att jag tar plats och ingen sätter sig på mig, säger Marie.

Earth

Tavlan är 120×150 centimeter och är ett mixed media orginal. 

– Jag älskar att måla djur, särskilt lejon och tigrar som är vackra och kraftfulla. Ögonen på denna tavla är centrala och tittar på betraktaren. Med denna vill jag förmedla energi, säger Marie.

– Konst är upp till betraktaren. Men jag har en moralisk tanke bakom det jag gör. Jag ser inte människan som det djur som står högst upp i hierarkin – min åsikt är att människor och djur delar på allt och många gånger skäms jag över hur vi människor beter oss. 

– I min värld är rovdjuren de enda som har rätt att döda, för de gör det för sin egen överlevnad.

Miracles all around us

Tavlan är 100×100 centimeter och är en mixed media orginal.

Den är målad med Amsterdamsakryl, som är tids- och ljusbeständig, och har inslag av 24 karats guld – så som nästan alla Maries tavlor.

Med inspiration av Leonardo Da Vincis klassiska “Vitruvianske mannen” har Marie målat en kvinnokropp i en frigörande posé. 

– Denna symboliserar att allt är oändligt, både inom och utanför oss. Allt har en tanke och fyller en funktion. Se på kroppens proportioner som tillsammans bildar en helhet. Vi människor är verkligen mirakel och ofta glömmer vi bort vilken fantastisk möjlighet vi har med våra liv. 

– För mig är Da Vinci verkligen ett geni, han var som sänd från framtiden. Redan på 1400-talet skissade han på bilar och helikoptrar, helt galet. Och otroligt fascinerande. Jag vill med denna tavla göra hans verk till mitt och eftersom kvinnan ofta har fått ta ett steg tillbaka i historien ville jag lyfta kvinnan och samtidigt avsexualisera kroppen. 

– Om hans målningar håller än i dag så kanske mina tavlor som är inspirerade av honom håller i 100 år till – och på så sätt kan jag förmedla historien om honom via min konst, säger Marie. 

My life, my rights

Skulptur i glas skapat på Orranäs glasbruk i Småland, cirka 33 centimeter hög. 

Skulpturen är handskulpterad och Marie har hämtat inspiration från sitt egna konstverk ”Changing”.

De framträdande blå och röda färgerna ger intrycket av vener och artärer som ger liv. Skulpturens betydelse för konstnären är en vilja att förmedla friheten till sin egen kropp, frihetskänslan och styrkan.

– Den handlar för mig om rätten till vår egna kropp. Det är glas rakt igenom och det är fascinerande att arbeta med glas. Arbetet är otroligt energikrävande men jag älskar att glasskulpturer kan kännas så levande och att det beror mycket på från vilket håll man ser verket, säger Marie.

– Jag har själv en skulptur som nattlampa och den ger ett fantastiskt sken. Jag är otroligt stolt över den här skapelsen. 

Skulpturen levereras med en ljusplatta i svart, lackat trä komplett med en plug-in-transformator, sladd och ljuskälla.

I won

Tavlan är 150×100 centimeter och är en mixed media orginal.

– Denna tavla är en i ett långt led av dödskalletavlor, men denna är väldigt speciell. Texten ser ut som YES, men det är symbolerna för pengar (Yen, Euro och Dollar) och allt är gjort med 24 karats guld. 

– Detta är den största framgångstavla som jag någonsin målat. Den som köpte originalet av tavlan fick en otrolig ekonomisk framgång och omsättningen i hans företag sköt verkligen i höjden efter att han hade köpt tavlan. Han sålde sedan tavlan vidare. De nya köparna dubblade sin omsättning efter att de fått tavlan. Det känns lite overkligt. Jag vet även om stora ekonomiska framgångar för andra som köpt ett mixed media orginal, som detta, säger Marie.

– Jag vet inte, men kanske blir köparna boostade av budskapet. Det förmedlar positivitet och kraft. Men även att oavsett rikedomar så har vi samma insida och vem som helst med rätt inställning har möjligheter att uppnå det hen önskar, säger Marie.

Exklusiv kudde

Alla som gör ett köp under live eventet kommer också att få ett specialdesignat kuddfodral av konstnären, i 100 procent viskos med en sammetskänsla och fin lyster. Motiven på kuddarna är antingen en tiger eller ett lejon.