NOA Gallery

Nov 9, 2021

Med över 150 konstnärer och runt 2 000 verk är NOA Gallery ett spännande onlinekonstgalleri.
Här blandas exklusiva original med litografier, skulpturer och andra verk.

– Vi vill att alla ska ha möjlighet att köpa konst, säger Erika Sahlqvist, marknadsansvarig på NOA Gallery.

Se reprisen av live eventet i med konstnären Marie Plosjö – med exklusiv inblick i hennes konstnärskap och fina erbjudanden.

FOTO: Nellie Ceder

En marknadsplats för konst på nätet. En plattform med noga utvald konst av spännande samtidskonstnärer. 

NOA Gallery, som nyligen fyllde tre år, vill göra det lätt att köpa konst oavsett om du är konstkunnig eller vill bli.

– Vi vill tillgängliggöra spännande konst i ett brett prisspann, både billigare och lite dyrare original. Alla ska ha möjlighet att köpa konst, säger Erika Sahlqvist.

Exklusiv kudde

Under premiärveckan för Bonnier News Shopping får du som ny kund en exklusiv kudde med varje köp från Marie Plosjö.

Funnits i tre år

Trots att NOA Gallery bara funnits i tre år – varav ett par av dem under pandemin – har det gått bra för konstgalleriet. Det var till och med så att pandemitiden innebar ett lyft för NOA Gallery.

– Det är stort intresse för konst. Under pandemin fick vi en boost, det var många som ville styra upp inredningen i hemmet.

Många har också upptäckt konst som något att ge bort i present vid dop, bröllop eller i julklapp.

Och på NOA Gallery finns tusentals olika tavlor att välja mellan.

– Många söker på specifika konstnärer hos oss, men det finns även en stor del som kikar på vårt sortiment och därigenom låter sig inspireras till köp, berättar Erika Sahlqvist.

”Starka budskap säljer”

Inspiration finns det också gott om på sajten, där intervjuer med konstnärer blandas med andra tips och tricks om hur man inreder med konst. 

– Vi vill visa att det inte behöver vara krångligt med konst och på så sätt sänka trösklarna. Jag tycker att alla kan låta sin egen leklust och den personliga smaken få härja fritt, tillägger Erika.

 

Vad är det som säljs mest hos er?

– Svårt att säga, men barnmotiv med bland annat Elsa Beskow och Lena Andersson är populära. De har skapat motiv som flera generationer har en relation till.

– Sedan brukar starka budskap alltid sälja bra. Non violence-revolvrarna har sålt bra, lika så ”Med handväskan som vapen” av Susanna Arwin. Det är många människor som vill ta ställning via konsten, säger Erika.

Premiär för live event

Med tanke på det är det lätt att förstå att en konstnär som Marie Plosjö, med sina feministiska och starka kvinnliga budskap, är en populär konstnär på NOA Gallery.

Marie är född 1976 i Bjuv i Skåne och bor idag i Stockholm. Som konstnär är hon främst känd för sin sensuella och färgstarka konst. 

Nu har också alla som gillar Marie Plosjös konst en unik möjlighet. Under en kväll – torsdag 11 november – bjuder NOA Gallery och Marie Plosjö in till ett live event. 

– Det blir ett premiär-event och ett möte mellan Marie och hennes publik. Marie kommer att guida tittarna runt i sin ateljé, hon kommer att berätta om sina konstverk, budskap och ge en inblick i konstnärskapet, säger Erika. 

Under live eventet kommer tittarna att kunna ställa frågor till Marie Plosjö och sedan även klicka hem och köpa hennes utvalda konst.

– Vi är så stolta över att kunna erbjuda detta event. Det är första gången vi gör detta så det blir superspännande. Maries verk brukar vara populära så det känns roligt att kunna erbjuda tittarna detta. Och det är först till kvarn som gäller för konstverken.