De vikbara mobilerna är här för att stanna

Nu lanserar Samsung sin fjärde generation av Samsung Galaxy Z Flip4 och Fold4.

Med snabbare processorer, bättre kameror och kraftfullare batterier än sina föregångare är de redo att förändra mobilanvändningen.

Erbjudande

Köp en ny Samsungmobil få trådlösa hörlurar på köpet!

Om du väljer att köpa en Samsung Galaxy Z Flip4 eller Fold4  får du ett par Galaxy Buds2 Pro på köpet!

Erbjudandet gäller endast idag (25 augusti 2022) till och med 00.00 – gäller vid köp direkt via länkarna hos Samsung.com för de utvalda produkterna.
Använd rabattkoden LIVESHOPPING2022 för att nyttja erbjudandet.

Samsung Galaxy Z Flip4 – Köp här.
Samsung Galaxy Fold4 – Köp här.

Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

En mobiltelefon i dag är lika mycket för nöje som för måste-ärenden. När Samsung nyligen släppte sina nyheter handlade mycket om användarvänlighet och att de lyssnat på kundernas önskemål.

– Vi försöker att vara lyhörda på vad våra kunder önskar och vad de tycker. När vi nu lanserar nya smartphones och klockor så har vi lyssnat in och förbättrat, vidareutvecklat och finputsat en hel del detaljer, säger Andreas Bergqvist, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Som ett steg i lanseringen presenterar och demonstrerar produktchefen Andreas Bergqvist, som arbetat på Samsung Electronics Nordic i 15 år, de nya vikbara mobiltelefonerna, sin nya smarta klocka och sina storslagna små trådlösa hörlurar på en liveshopping på Expressen.se i morgon. Starttid är klockan 20.00 på Expressen.se.

Liten men naggande god

Först ut bland nyheterna är Samsung Galaxy Z Flip4. Även om den vikbara mobiltelefonen inte har så stora förändringar i designen så har den trimmats och förfinats till att bli lite mer kompakt. 

Nytt är däremot Flex Mode, där du i halvöppet läge kan kolla på serier, ta ett videosamtal eller en selfie med båda händerna fria. 

I det öppna läget får du en fullstor 120Hz-skärm på 6,7 tum medan den i ihopfällt nästan är hälften så stor som en smartphone med samma skärmstorlek. 

Galaxy Z Flip4 är utrustad med en 1,9″  frontskärm där du i stängt läge kan svara på meddelanden och se notiser. Du kan även fotografera i stängt läge och granska bilderna på frontskärmen. 

– Galaxy Z Flip4 har fått en tåligare skärm och processorn är snabbare än föregångaren. Dessutom har vi uppdaterat till ett fysiskt större batteri, säger Andreas Bergqvist på Samsung Electronics Nordic.

Kameran i den nya vikbara mobilen är också uppdaterad med en större sensor och en ny bildprocessor. Lägg därtill en rad uppdateringar i själva mjukvaran, såsom en ny snabbinställningsmeny och ett par nya widgets.

Köp Samsung Galaxy Z Flip4 här och få Galaxy Buds2 Pro på köpet! (Använd koden LIVESHOPPING2022 för att nyttja erbjudandet).

Flexibel surfplatta

Storebror bland de vikbara mobiltelefonerna från Samsung – Galaxy Z Fold4 – har även blivit smartare, smidigare och ännu mer kraftfull.

Här noteras att kameran blivit uppgraderad till 50MP och kommer med 3x Zoom och 30x Space Zoom. Galaxy Z Fold4 är utrustad med Samsungs snabbaste processor och designmässigt är den både tunnare, smidigare och lättare än sin tidigare modell.

– Det är som en telefon och en surfplatta i ett. Användargränssnittet är dessutom ändrat till att vara mer likt en pc och möjliggör multitasking på ett nytt sätt, säger Andreas Bergqvist på Samsung Electronics Nordic.

I stängt läge är den vikbara Galaxy Z Fold4 inte större än en vanlig smartphone med en frontskärm på 6,2″ och i öppet läge förvandlas den till en surfplatta med en 7,6” stor inre skärm. 

Galaxy Z Fold4 är utrustad med Flex Mode vilket innebär att du kan justera vinkeln med stor precision – allt mellan 70 och 110°. Det unika, halvöppna läget erbjuder många möjligheter och passar lika bra för att kolla på serier som för att ta ett videomöte. Den nya modellen gör det enkelt att växla mellan den mindre frontskärmen och den inre skärmen, och möjliggör även sömlös förflyttning mellan skärmarna.

Köp Samsung Galaxy Z Fold4 här och få Galaxy Buds2 Pro på köpet! (Använd koden LIVESHOPPING2022 för att nyttja erbjudandet).

Nyhet på armen

Ett titanchassi gör att Samsung Galaxy Watch 5 Pro kan klara av vissa yttre påfrestningarna – samtidigt som den låter användaren få all möjlig intressant information. 

– Även denna nyhet har fått ett större batteri och en rad förbättrade funktioner, allt från att kunna få reda på din kroppssammansättning med fett, muskler och skelett till att mäta hur länge din fot befinner sig i luften under löpturen. 

Dessa funktioner ska bara användas för generella tränings- och hälsosyften. Ej för att upptäcka, diagnostisera eller behandla medicinska tillstånd eller sjukdomar. Det kräver en Galaxy-smarttelefon med Android 8.0 eller senare, 1,5GB RAM eller mer och den senaste versionen av Samsung Health-appen (version 6.22 eller senare). Det finns dessutom en sömncoach med snarkmätning i klockan, säger Andreas Bergqvist.

Galaxy Watch 5 har med sitt större batteri även fått snabbare laddning – det tar cirka 30 minuter från 0 % upp till 45 % laddning. 

– Den synkar dessutom väldigt smidigt med mobiler, hörlurar och surfplattor via Samsung Health-appen, som kräver en Galaxy-smarttelefon med Android 8.0 eller senare, 1,5GB RAM eller mer och den senaste versionen av Samsung Health-appen (version 6.22 eller senare), tillägger Andreas.

Köp Samsung Galaxy Watch 5 här!

Smarta trådlösa lurar

Sist – och minst – bland nyheterna hittar vi Galaxy Buds2 Pro, trådlösa hörlurar med ergonomisk design för bekväm passform. Här har Samsung lyssnat på sina konsumenter och minskat både storlek och vikt med cirka 15 procent jämfört med föregångaren.

Hörlurarna har aktiv brusreducering som tack vare tre mikrofoner med hög ”signal-to-noise ratio” spårar och eliminerar ljud utifrån.

– Dessa känner även av käkrörelser och responderar på ditt ljud när du pratar genom att sänka ljudet i hörlurarna, vilket innebär att börjar du prata så sänker Voice Detect ljudet i hörlurarna så att du kan höra konversationen utan att ta ur dina Buds2 Pro.

– Dessutom synkar hörlurarna med alla dina Samsungenheter så länge dessa är parade via ditt Samsungkonto. Det innebär att kikar du på en film på din läsplatta med dina Buds2 Pro så kan du välja att ta samtalet i telefonen eller i plattan och få ljudet i lurarna. Allt arbetar tillsammans sömlöst, avslutar Andreas Bergqvist produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Köp Samsung Galaxy Buds2 Pro här och få en duo-laddare på köpet!