Alexandra Nilsson: Allt om nätdejting, pinsamma minnen och kärleken

Alexandra Nilsson är veteranen i influencervärlden som inte bara är en fena på sociala medier – konsten att dejta bemästrar hon likväl. Hennes fästman, Andreas Hellmers, träffade hon nämligen via en dejtingapp.

– Det händer när man minst anar det, säger Alexandra Nilsson.

Erbjudande! Med rabattkoden MATCHLIVE får du 30% rabatt på 1 månads medlemskap (gäller till 1 juli 2022). Läs mer här.

Hon är en av veteranerna inom sociala medier som började blogga under sitt alter ego “Kissie” och brandade sedan om sig till Alexandra Nilsson som mixar allvarsamhet och komik i sina kanaler. Följare har hängt med henne genom break ups, märkliga dejter och slutligen frieriet från hennes fästman Andreas Hellmers.

Nu ska hon tillsammans med relationsexperten Jacqueline Joo guida dig genom dejtingdjungeln i en livesändning tillsammans med dejtingsajten Match.

– Det känns jättekul att programleda detta och att få snacka relationer och dejting med Jacqueline. Jag minns själv när jag blev singel efter en långvarig relation. Det var jätteroligt att dejta, det blev som en ny värld som öppnade sig, säger Alexandra Nilsson.

Fästmannen blev blockad i dejtingappen

Trots att alla dejter inte blev så lyckade och att en del kunde ha andra motiv tycker hon att väldigt mycket gott förde med sig av att dejta – om man verkligen vågar kasta sig ut och testa sig fram.

– Jag växte lite som människa. Jag lärde mig om mitt egna värde, vad jag tycker om och inte tycker om. Hur jag ska behandlas. Jag fick en större bild av relationer och mig själv, min plats i en relation, berättar hon.

När hon blev singel efter att ha varit i ett förhållande i sju år var planen aldrig att inleda en ny relation. Alexandra ville testa sig fram och njuta av singellivet.

– Jag hängde mest på dejtingappar för att “fönstershoppa” och ha roligt, säger Alexandra.

Men fönstershoppingen varade inte länge, för i appen fanns nämligen hennes numera fästman Andreas Hellmers. Med en härlig dialekt och humor charmades Alexandra direkt.

– Han tog kontakt med mig, och jag var inte så intresserad i början. Men han var rolig, charmig och vi kunde ha en riktig dialog, säger Alexandra.

Dock var inte allt frid och fröjd. Andreas uttryckte sig klumpigt gentemot Alexandra vilket resulterade i en block.

– Jag var ändå inte ute efter en partner, så jag blockade honom direkt. Men Andreas var ihärdig och skickade små videosnuttar med hans härliga dialekt på instagram, berättar Alexandra och fortsätter:

– Han förklarade sig och sa att det ibland kan bli tokigt i skrift. Han berättade att han gärna ville ses, men han gav mig också tid och visade förståelse för mina känslor. Hade han inte varit förstående och ihärdig hade det nog inte blivit vi.

Värsta dejtingminnet: “Han satt och småskrattade”

Innan Alexandra Nilsson blev tillsammans med sin fästman har hon varit med om många mindre lyckade dejter, men det finns en dejt som helt klart tog priset. 

– Jag och min dejt skulle mötas upp i en bar men jag kunde inte hitta honom, så jag smsade honom och tänkte att han helt enkelt hade dissat mig. Men nej, jag får till svar att han sitter i baren. Och ja, där sitter en helt klart äldre man som småskrattar och är superredo med drinken, berättar Alexandra.

Trots att han inte var den han utgav sig för att vara på bilderna (eller om bilderna hade ett x-antal år på nacken) gav Alexandra ändå honom en chans.

– Jag låtsades som ingenting och tänkte att jag måste ha sett fel. Men sedan gjorde jag en klassiker och sa att jag skulle gå på toa för att sedan dra ifrån dejten, säger Alexandra och skrattar.

Med Match kan man lättare undvika att hamna i en situation där man blir catfishad tack vare deras videochattfunktion – och vill inte personen köra en videochatt innan ni träffas kanske det är en god idé att gå vidare.

Alexandras tre dejtingtips

  1. Ljug aldrig och ha realistiska bilder. Bygg inte upp en hittepå värld, det sätter bara onödig press på dig själv och sanningen har en tendens att komma fram.
  2. Stressa inte in i någon relation, låt relationen få den tid som den behöver. Sätt inte en etikett det första ni gör på relationen. Det kan vara mysigt att först inte helt veta.
  3. Avsluta trådar som inte blir någonting på ett schysst och tydligt sätt så att personerna kan gå vidare – och även du.

Vill du få fler tips och råd? Se livesändningen med Alexandra Nilsson och relationsexperten Jacqueline Joo. ​​Sändningen är onsdagen den 1 juni klockan 19.00.

Erbjudande! Med rabattkoden MATCHLIVE får du 30% rabatt på 1 månads medlemskap (gäller till 1 juli 2022). Läs mer här.

Match

Match är en dejtingapp där profilerna är i fokus. Dejtingappen är till för singlar som letar efter ett seriöst förhållande. Du kan hitta just din match genom att använda över 60 olika sökkriterier som Match har eller bläddra bland andras profiler. För nog kan du hitta din kärlek – nästan en halv miljon människor har redan träffat någon på Match. Bli medlem och ladda ned appen här.