Dejtingcoachen – så lyckas du med din profil

Dags att ge sig ut i dejtingdjungel och hitta kärleken online? Då har du hamnat helt rätt. Matchs dejtingcoach Jacqueline Joo guidar dig hur du skapar den perfekta dejtingprofilen – och vad du ska undvika för att inte bli bortsållad.

Börja träffa äkta och seriösa singlar idag på match

Att ge sig ut på dejtingmarknaden kan kännas både pirrigt, spännande och läskigt på samma gång. Oavsett om du har lämnat en långvarig relation bakom dig eller varit singel och gått på dejt efter dejt finns det några ting värda att tänka på om du vill finna kärleken.

Enligt dejtingcoachen och relationsexperten Jacqueline Joo är det viktigt att ha realistiska foton och en genomarbetat profil, vara unik och aldrig inleda med ett “ Hej! Hur mår du?”.

Se din profil på dejtingsajten som ditt första intryck – för det är ju profilen de ser allra först och kommer förknippa med dig. Det är också där du kan riskeras sållas bort – eller vara “the one”.

– En del lägger inte så mycket tid på sin profil, vilket kan signalera lathet. Visa att du är seriös genom att ha en genomarbetad profil, det betyder inte massvis med text utan kan vara en punktlista som berättar något unikt om vem du är och vad du söker. Du kan till exempel också skriva en text som beskriver den typ av relation man får om man hittar kärleken tillsammans med dig, säger Jacqueline Joo.

Kika in på livesändningen med profilen Alexandra Nilsson och relationsexperten och få fler tips och råd. ​​Sändningen är den 1 juni klockan 19.00.

Bilderna är det första intrycket – var mån om det

Foton är en otrolig viktig del av ens profil, det är där man gör sitt första intryck. Att ha suddiga bilder med märkliga vinklar, gamla foton eller bilder tillsammans med andra är inte att rekommendera. Och solglasögon går bestämt bort enligt dejtingexperten.

– Vi har det biologiskt i oss att söka ögonkontakt när vi ser och möter andra människor. Att då enbart ha foton där du bär solglasögon (hur balla solglasögonen än må vara) är en dålig idé, säger Jacqueline Joo.

Vad ska man då satsa på för bilder i sin profil? Jo, foton som speglar den du är och som är realistiska. Undvik också att fotobomba din profil, att hålla sig mellan tre till fem bilder brukar räcka gott.

– Ha ett foto på ditt ansikte, en i helkropp och en där du gör något som du är passionerad över. Det är en utmärkt grund.

Att ha foton som är verklighetstrogna är viktigt för det första intrycket. Om ni träffas i verkliga livet eller videochattar och du inte ser ut som på bilderna kan det signalera dålig självkänsla, menar dejtingexperten.

– Det sexigaste som finns är en person som är trygg i sig själv, som står för hur den ser ut. Det är det som får folk att vilja träffa just dig.

På Match finns en videochattfunktion som tar nätdejtandet till nästa nivå. Skrift i all ära, men att se en persons mimik, reaktioner och höra hens röst ger en annan krydda på dejtandet. 

Att använda videochattfunktionen är ett utmärkt steg att ta för att sedan träffas fysiskt. Men fastna inte i chatten, att ses så snart som möjligt är viktigt för att veta om ni har en relation att bygga på, säger Jacqueline Joo.

Match är inte bara i framkant när det kommer till videochattfunktionen, de är även först inom nätdejting med en virtuell dejtingcoach i form av en AI-robot. AI-roboten Lara kan hjälpa dig på traven med hur du ska inleda en konversation och våga ta första steget.

Vinn privat coachning med relationsexperten

Att ta hjälp av en relationscoach innan eller samtidigt som du ska börja dejta kan vara en god idé. På så vis kan du reda ut vad du önskar av en relation, vilken syn du har både på dig själv och en relation samt reda ut gamla beteendemönster från tidigare relationer.

– Många funderar ofta på vem de söker, när de istället borde fokusera på vad de söker, alltså vad som är viktigt i en relation för dem och vilken typ av livsstil de vill ha med sin framtida partner. Ju mer lika era värderingar är desto större chans att relationen håller på lång sikt, säger Jacqueline Joo.

I livesändningen med Match reder hon ut en hel del kring dejting och relationer och du har även chansen att vinna 90 minuters privat coaching – något som kan vara till stor nytta för att finna din match.

Erbjudande! Med rabattkoden MATCHLIVE får du 30% rabatt på 1 månads medlemskap (gäller till 1 juli 2022).

Börja träffa äkta och seriösa singlar idag på match

Match

Match är en dejtingapp där profilerna är i fokus. Dejtingappen är till för singlar som letar efter ett seriöst förhållande. Du kan hitta just din match genom att använda över 60 olika sökkriterier som Match har eller bläddra bland andras profiler. För nog kan du hitta din kärlek – nästan en halv miljon människor har redan träffat någon på Match. Bli medlem och ladda ned appen här.